Faq2019-09-17T11:39:18+00:00

FAQ

Profiflex proizvodi su prvenstveno namijenjeni profesionalcima koji traže efikasan i učinkovit rad, koji uz to pruža i dozu sigurnosti. Naravno da Profiflex proizvode mogu koristiti i svi drugi koji se osjećaju kao profesionalci.

Profiflex proizvodi su specijalno projektirani da omogućavaju jednostavniju i bržu primjenu, te sigurno postavljanje svih oblika i veličina keramičkih pločica i prirodnog kamena.  Nakon početnog miješanja i dostizanja željene konzistencije, Profiflex proizvodi su odmah pogodni za upotrebu, omogućavaju bržu prohodnost samim time brži razvoj i završetak posla, omogućavaju polaganje bez izravnavanja podloge do 20 mm, visoke su stabilnosti što pridonosi da pločica ne kliže i ne tone, paro-propusni, fleksibilni, ujednačenog otvrdnjavanja itd.

Profiflex linija proizvoda osmišljeni su kao proizvodi koji prate najnovije trendove u polaganju, dizajniranju i oblikovanju pločica kao i moderne tehnologije gradnje.

Profiflex proizvodi prikladni su za sve oblike i veličine pločica. Kad govorimo o pločicama velikog formata, a tu se smatra svaka pločica čija je plošna površina veća od 0,2 m2 odnosno čija je jedna stranica duža od 1 m, ljepilo prilikom polaganja se mora nanositi obostrano tj. na podlogu te na poleđinu pločice, kako bi se ostvarilo potpuno lijeganje pločice u ljepilo. To je posebno važno kod tankih pločica velikog formata, kako ne bi došlo pucanja na mjestu šupljeg prostora ispod keramike. Nadalje, kod velikih formata udio fuga po jedinici površine je puno manji, te je i uslijed debljeg sloja ljepila isušivanje usporeno. Zbog toga je jako važno da se koriste ljepila i proizvodi s poboljšanim odnosno bržim otvrdnjavanjem, kako ne bi došlo do oštećenja obloge i konstrukcije zbog zarobljene vlage.

Da, svi Profiflex proizvodi mogu se sustavno primijeniti sa svim Murexin proizvodima koji nisu u liniji Profiflex.

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.