Odvodnja površinske vode2019-11-06T07:41:20+00:00

ODVODNJA POVRŠINSKE VODE

Za sigurno odvodnju vode s površine obložene pločicama i pločama, u vanjskom području mora se izvesti pad u završnoj oblozi od 2 – 3%.

Često imamo situaciju da treba ugraditi i kanalicu, sifon ili neki profil koji mogu biti od plastike ili metala. Pri tome se uvijek iznova postavlja pitanje kako izvesti spoj s pločicama i pločama, a da istovremeno taj spoj bude elastičan i nepropustan za vodu.

U tom slučaju koristimo Murexin Samoljepljivu traku za brtvljenje DBS 50 obloženu visoko-elastičnim samoljepljivim butil-kaučukom za premošćivanje i brtvljenje spoja. Na DBS 50 postavlja se dugi sloj folije za brtvljenje te se pločica i ploča direktno lijepi adekvatnim fleksibilnim ljepilom. Tako obrađen spoj osigurava da se eventualni pomaci apsorbiraju i premošćuju visoko-elastičnom trakom.

Spoj treba završno obraditi trajno-elastičnim materijalom kao npr. s Murexin Specijalnom masom za brtvljenje MS-D 81, u koji smo prethodno umetnuli vodoneupojnu dilatacijsku spužvicu otpornu na starenje.

Umetanje spužvice je jako važno kako bi se ostvarilo dvostrano povezivanje trajno-elastičnog materijala između obloge i drugog materijala i time osigurali dugovječni rad spoja.

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.