Kupatilo2021-08-15T09:06:34+00:00

KUPATILO

 
Uobičajeno je da se unutarnji prostori koji su opterećeni vlagom, oblažu pločicama i pločama. S obzirom da sama obloga od pločica ne predstavlja i zaštitu tj. barijeru od prodora vode u nosivu konstrukciju, vodo-nepropusnost se provodi proizvodima u tekućem obliku ili obliku membrana direktno ispod pločica povezanih ljepilom.

Odgovarajuća zaštita se temelji na različitim klasama opterećenja vlagom, od vrlo malog opterećenja vodom (W1) do vrlo visokog opterećenja vodom (W5) te vanjskog područja (W6).

Sa Murexin Profi folijom za brtvljenje Maximo PSM 1K, mogu se zadovoljiti sve klase opterećenja vlagom i područja primjene osim u slučaju dodatne opterećenosti kemikalijama.

Ljepilo za pločice odabire se ovisno o tipu obloge i očekivanim zahtjevima, a na tako pripremljenu vodo-nepropusnu podlogu mora biti minimalno klase C2 sukladno EN 12004 (kao npr. Profiflex ljepilo KPF 35).

U slučaju podloge s odvodnim sifonom, završna obloga u unutarnjem prostoru mora biti u minimalnom padu od 1,5 %. Podloge moraju biti prikladne za klase opterećenosti vlagom, moraju biti čvrste, nosive, stabilnih dimenzija i bez pukotina. Sve tvari zbog kojih bi moglo doći do odvajanja kao što su prašina, ulja, masti nevezani dijelovi moraju se ukloniti bez ostataka.

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.