Balkon2021-08-15T09:05:30+00:00

BALKON

Vanjska područja kao što su balkoni opterećeni su visokim i niskim temperaturama, suncu, vjetru, vodi, ledu. Uobičajena oštećenja koja se javljaju kao što su pukotine u podlozi, labave pločice i ploče, uništena struktura fuge su u osnovici oštećenja koja nastaju zbog korištenja neadekvatnih materijala i slabe zaštite od vlage.

Proizvodi koje se koriste moraju biti otporni na djelovanje vode i smrzavanje, moraju biti fleksibilni i pri niskim temperaturama, moraju podnositi naprezanja koja se javljaju uslijed skupljanja i širenja materijala zbog temperaturnih promjena, UV stabilni itd.

Murexin Profi folija za brtvljenje Maximo PSM 1K ima mogućnost premošćivanja pukotina i na temperaturama od -20°C, te uz druge prednosti kao što su jednostavno izvođenje, brzo sušenje te ekonomična potrošnja, predstavlja idealan proizvod za profesionalnu izvedbu radova. Nanosi se valjkom ili gladilicom u dva sloja minimalne ukupne debljine od 2 mm.

Za polaganje pločica ili ploča upotrebljava se fleksibilno cementno ljepilo ovisno o tipu obloge i očekivanim zahtjevima minimalne klase C2 S1 sukladno EN 12004 (kao npr. Mureflex MFK 45).

U vanjskom području pločica ili ploča se mora polagati tako da ne nastanu šupljine ispod obloge, u tom slučaju ljepilo se nanosi na podlogu i na poleđinu obloge kako bi se ostvarila 100 % kontaktna površina bez šupljina.

Debljina fuge određuje se na osnovu dimenzijske točnosti i veličini materijala za oblaganje, pri čemu minimalna širina fuge ovisi o tipu i vrsti materijala za fugiranje. Fuga mora biti dimenzionirana tako da prihvati dimenzijske tolerancije materijala za oblaganje i ne bi smjela biti manja od 5 mm za elastične fuge odnosno manja od 3 mm za ne elastične fuge.

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.