Bazen2021-08-15T07:41:26+00:00

Bazen

Kod bazena, spremnika ili termalnih kupelji u obzir se uzima stalna izloženost vodi i vodenom pritisku. Pored toga imamo i prisustvo agresivnih medija kao što je klor, morska i termalna voda, sredstva za dezinfekciju i čišćenje.

Svi ovi čimbenici utječu na pravilan odabir hidroizolacije, ljepila za pločice i mase za fugiranje. Hidroizolacija pored toga što mora biti otporna na vodeni pritisak mora biti i postojana na kloriranu vodu.

S Murexin Profi folijom za brtvljenje Maximo PSM 1K preporučuje se primjena u bazenima do 4 m visine, te nosi oznaku „P“ za otpornost na kloriranu vodu (CM O2P sukladno EN 14891).

Ovisno o tipu i vrti obloge odabire se adekvatno ljepilo minimalne klase C2 S1 (kao npr. Mureflex bijeli MFK 51).

Fugiranje bazena izvodi s Murexin Flexfugom Platinum FX 66 koju smo umjesto vodom zamiješali s Murexin Emulzijom za fugirnu masu FE 85. Kad se radi o staklenom mozaiku za bazene te kod javnih i komercijalnih bazena, preporuka je da se lijepi i fugira epoksidnim materijalima. S Murexin Fugirnom masom Epoxy FMY 90 može se istovremeno lijepiti i fugirati – bakteriostatična, pogodna za pitku vodu, dostupna u svim bojama Murexin masa za fugiranje kao i RAL – tonovima.

Za elastične fuge preporučujemo korištenje Murexin Silikona za prirodni kamen SIL 50, koji osim što je pogodan za prirodni kamen i mramor, izuzetno je pogodan i za podvodna područja.

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.