SILAN-​SMOLA ZA OJAČAVANJE MS-X 12020-12-16T11:30:17+00:00

1-komponentna i daljnja obrada moguća nakon 2 sata – učinkovito i brzo!

  • učvršćuje 
  • niske viskoznosti
  • visoke snage penetriranja
  • moguća naknadna obrada nakon 2 sata
  • 1-komponentna
  • fiziološki bezopasna

Silan – smola za ojačavanje MS-X 1 nanosi se valjkom i prikladna je za učvršćivanje i sanaciju nestabilnih, slabo čvrstih ili trusnih mineralnih podloga poput cementnih ili kalcijevih sulfatnih estriha i betona. Zbog svoje niske viskoznosti ima visoku penetracijsku sposobnost i prodire duboko u pore podloge. Veliki plus smole za učvršćivanje MS-X 1 je brzo sušenje: Može se dalje obrađivati nakon otprilike 2 sata, što je u odnosu na prije korištenoj 2-komponentnoj impregnacijskoj smoli na osnovi EP-a više sati! Smola za učvršćivanje MS-X 1 jednostavna je i sigurna za upotrebu jer se isporučuje kao 1-komponentna. Receptura se temelji na silanu i stoga je

MS-X 1 bez migracijskih komponenti i fiziološki bezopasna.

Primjena
Grundirati impregniranu i učvršćenu podlogu sa Specijalnim predpremazom DX 9 prije primjene Murexin nivelirajućih masa i ljepila za keramiku. Naknadna obrada samo s Murexin MSP i PU ljepilima. Nije pogodno za naknadnu obradu s epoksidnim smolama. Za parnu branu protiv zaostale vlage na cementnom estrihu i betonu mora se nanijeti još jedan sloj s Silan-parna brana MS-X 3.

ObradaMS-X 1 ravnomjerno nanijeti pomoću odgovarajućeg alata do zasićenja podloge. Preporučeni alat: valjak, gumeni brisač, lopatica. Podloga mora biti suha, bez mraza, čvrsta, nosiva, stabilnih dimenzija i bez prašine, prljavštine, ulja, masti, sredstava za odvajanje i labavih dijelova, te u skladu s primjenjivim nacionalnim i europskim tehničkim propisima, standardima i “opće prihvaćenim pravilima struke”.

Tehnički podaci
Gustoća: 1,1 g/ml
Viskoznost: Din 4 mm cca 15 sek.
Potrošnja: cca 0,3 -0,7 kg/m² ovisno o apsorpciji podloge
Vrijeme sušenja: cca 60 – 120 minuta
Obradivo nakon: cca 60 – 90 minuta
Vrijeme obrade: cca 30 – 35 minuta

K proizvodu

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.