SMOLA ZA POPRAVAK PUKOTINA MS-X242020-12-16T11:30:46+00:00

Jednostavna za upotrebu i ekološka!

  • neutralnog mirisa
  • fiziološki bezopasna
  • ekološka alternativa
  • 2-komponetna
  • jednostavne upotrebe
  • brzo stvrdnjava

Priprema površina sada je moguća sa smolom za popravak pukotina MS-X 24 u potpuno ekološkom sustavu. Uz Murexin smolu za učvršćivanje, parne brane i temeljnih premaza na bazi MSP-a, to je fiziološki neškodljiva i stoga korisna alternativa prethodno korištenim smolama na bazi epoksida, silikata i poliestera. Stvrdnuti materijal može se izravno preraditi sa svim X-Bond proizvodima (npr. ljepilima za parket, elektrovodljivi sustavi ili dizajn obloge) bez ikakve potrebe za dodatnom obradom!

Smola za popravak pukotina MS-X 24 isporučuje se u bočicama u dvije komponente i može se univerzalno koristiti: unutra i vani za čvrsto povezivanje građevinskih i kontrakcijskih fuga, kao i uskih i širokih pukotina u estrihu ili kao brzosušeća masa za kitanje ili ljepilo

Svojstva proizvoda
Univerzalno primjenjiva, 2-komponentna specijalna smola na bazi MSP tehnologije, vrlo dobre adhezijske i krajnje čvrstoće. Obrada je vrlo jednostavna: protresti komponentu B, isprazniti sadržaj u bočicu s komponentom A, zatvoriti i snažno promućkati – raditi izravno iz bočice! Prilikom daljnje odrade izravnavajućim masama i ljepilima za keramiku, dok je još svježa posuti s kvarcnim pijeskom 0,6 – 1,2 mm ili premazati s Specijalnim predpremazom DX 9 kad se stvrdne.

Obrada
Pukotine uzdužno izrezati kutnom brusilicom i prerezati poprečno na smjer pukotine na svakih 25 cm razmaka. Dubina reza bi trebala biti oko pola debljine estrihe, ali najmanje trećina. Važno je osigurati da grijaći elementi i podno grijanje ne budu oštećeni. Pukotine usisati usisavačem, napuniti malu količinu MS-X 24 i umetnuti HOCO armaturu za pukotine. Zatim napuniti s MS-X 24 i glatko poravnati površinu. Ako je pukotina šira, postupak će možda trebati ponoviti.

Osušeni materijal može se izravno naknadno obrađivati s Murexin X-Bon MSP proizvodima bez prethodne obrade. Pri obradi sa masama za izravnavanje ili ljepilom za pločice, posuti kvarcnim pijeskom 0,6 – 1,2 mm u vlažnom stanju ili premazati s Specijalnim predpremazom DX 9 u stvrdnutom stanju.

Preporučeni alat: Koristiti nakon miješanja izravno iz bočice.
Podloga mora biti suha, bez mraza, čvrsta, nosiva, stabilnih dimenzija i bez prašine, prljavštine, ulja, masti, sredstava za odvajanje i labavih dijelova, te u skladu s primjenjivim nacionalnim i europskim tehničkim propisima, standardima i “opće prihvaćenim pravilima struke”.

Tehnički podaci
Gustoća: 1,0 g/ml
Boja: zelena u smjesi
Potrošnja: 1,0 kg po litri zapremine fuge, cca. 100 ml/m1 pukotine estriha ovisno o širini i dubini pukotina
Omjer miješanja: 5:1
Daljnja obrada: cca. 35 – 50 minuta
Temperatura obrade: idealno +10 °C do +25 °C
Vrijeme obrade: 30 – 35 minuta

K proizvodu

Da bi vam olakšali upotrebu naše web stranice, učinili je što ugodnijom, koristimo »kolačiće«. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolaćićama pročitajte ovdje. Klikom na gumb ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.